Proeven en sport in het hoge maasgebied10:00: De railbike van de Molignée:
Vertrek vanuit Warnant op de railbike over de oude spoorweg, die boven de Molignée uitsteekt en door 2 tunnels loopt tot aan het oude station van Falaën. Daar volgt een half uur pauze, waarna de terugtocht op de spoorwegfiets volgt (8 km heen en terug).

de railbike van de Molignée
12:00: Slakkenkwekerij van Warnant:
Geleid bezoek aan de slakkenkwekerij bij het oude station van Warnant. Een ervaren gids vertelt u over het kweken, van de paring (dat mag u niet missen), het vetmesten en het eieren leggen tot aan het uitkomen daarvan. Dit leerrijke en vaak humoristische bezoek betreffende het gedrag van dit sympathieke diertje, waarvan de Broederschap "Les Mollassons" is gewijd, wordt besloten met het proeven van deze lekkernij.
de slakkenkwekerij

13:00: eenvoudige maaltijd  in de abdij van Maredsous:
2 boterhammen met kaas van de abdij en met een bier 6° van Maredsous (of een koffie of een soft drink).

Les bons Produits de Maredsous
15:00:  Brouwerij Caracole:
Geleid bezoek aan de schilderachtige ambachtelijke brouwerij "Caracole", gevolgd door het proeven van 4 biersoorten, die op oude wijze zijn gebrouwen op houtvuur. Natuurlijk staat de Caracole hoog in het vaandel bij "Les Mollassons".
brouwerij Caracole
16:30: einde van het programma.  

VAN 01/04 TOT 30/11

Prijs van het combi-ticket "Proeven en sport in het hoge maasgebied" (railbike + geleid bezoek aan de slakkenkwekerij + maaltijd + brouwerij Caracole):

- 21,5 € / pers. min. 25 pers

betaling : cash, of visa, of master card of bankontakt

 


Praktisch:
Behalve zondag
- gratis : 1/26.
- u zorgt zelf voor het vervoer tussen de verschillende activiteiten.